Τελευταία Νέα
 
Όσα πρέπει να ξέρουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων
 

Συμπληρωματική εγκύκλιο με σημαντικές πληροφορίες για τους μαθητές των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α, εξέταση με 4 μαθήματα ) που πρόκειται να διεκδικήσουν μια θέση με το 10% χωρίς νέα εξέταση απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας . Το news.gr συνοψίζει τα σπουδαιότερα σημεία:

1. Δίνεται το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για το 10% χωρίς νέα εξέταση μόνο για μια φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν.

2. Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ( 2 γενικής παιδείας – 2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα καταθέτοντας μόνο το Μηχανογραφικό Δελτίο.

3. Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν υποβάλλουν αίτηση δήλωση αλλά προσέρχονται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, υποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου λυκείου και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε περίπτωση που υπάγονται σε κάποια ειδική περίπτωση (κοινωνικά κριτήρια, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι)

4. Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ Α ομάδας του έτους 2013 μπορούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο μόνο τα τμήματα του Τομέα με τον οποίο ήταν υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ομάδα Α) έτους 2013.

5. Απόφοιτοι ΕΠΑΛ του 2013 που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 και αποφασίζουν να κάνουν χρήση του ποσοστού 10% για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση οφείλουν να κάνουν ανάκληση της αίτησης προσερχόμενοι στο ΕΠΑΛ υποβολής της, το αργότερο 10 μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει ήδη αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) θα πρέπει να προσέλθει εκ νέου στο Λύκειο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, προκειμένου να παραλάβει καινούριο κωδικό ασφαλείας και να δηλώσει αν ανήκει σε κάποια ειδική περίπτωση, για να μπορέσει να συμμετάσχει ως υποψήφιος για το 10% των θέσεων εισακτέων.

Στρατιωτικές σχολές Υπαξιωματικών, Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Όσοι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ του 2013 (ομάδα Α) ενδιαφέρονται για μια θέση στις πιο πάνω σχολές πρέπει να υποβάλλουν επιπλέον αίτηση απευθείας στο στρατόμ στην Αστυνομία, στο Εμπορικό Ναυτικό, σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που εκδίδονται από τα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης θα πρέπει να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις ανεξάρτητα από το αν ήταν υποψήφιοι για τις σχολές αυτές το έτος 2013.

Πηγή: edu4u.gr

Τελευταία Νέα Minimize
Πλήρως ενημερωμένος οδηγός σπουδών
Δευτέρα 24  Φεβρουαρίου 2020

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μας λειτουργεί η διαδικτυακή υπηρεσία “Οδηγός Σταδιοδρομίας” σε συνεργασία με τον Στράτο Στρατηγάκη

 
Θερινά μαθήματα προετοιμασίας Γ' λυκείου
Δευτέρα 27  Μαίου 2019

Δείτε το φυλλάδιο

 
Σε πια μαθήματα θα εξεταστούν οι μαθητές της Α Β και Γ Λυκείου στις προαγωγικές εξετάσεις
Τετάρτη 8  Μαίου 2019

Δείτε τα μαθήματα